Atenționare MAE pentru Românii în Grecia: Grevele Perturbă Transportul Public

Atenționare MAE pentru Românii în Grecia: Grevele Perturbă Transportul Public

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României a emis o atenționare de călătorie pentru cetățenii români care se află sau intenționează să călătorească în Grecia, în contextul unor greve anunțate în sectorul transportului public. Grevele, care vor dura 24 de ore, vor afecta semnificativ circulația autobuzelor, metroului, trenurilor, taxiurilor și a serviciilor de transport maritim.

Conform informațiilor oficiale, autobuzele nu vor funcționa între orele 05:00-09:00 și 21:00-24:00, în timp ce metroul, trenurile și trenurile suburbane (proastikos) vor fi oprite complet pe durata întregii zile de grevă. Taxiurile, de asemenea, își vor suspenda activitatea între orele 5:00-15:00.

Perturbările nu se opresc la transportul terestru, deoarece Federația Maritimă Panelenă a decis să se alăture protestului, ceea ce înseamnă că niciun vas sau feribot nu va oferi servicii de transport pe mare în ziua respectivă.

MAE îndeamnă cetățenii români să fie pregătiți pentru aceste schimbări și să-și planifice călătoriile cu atenție. În caz de urgență sau nevoie de asistență consulară, românii pot apela la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena și Consulatului General al României de la Salonic, disponibile pe site-urile oficiale ale instituțiilor. De asemenea, sunt disponibile numere de telefon de urgență pentru situații dificile sau speciale.

Pentru a rămâne informați și a primi cele mai recente actualizări, MAE recomandă consultarea paginilor de internet ale Ministerului și ale reprezentanțelor diplomatice din Grecia.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;