Atenționare telefonică prevestește explozia unui dispozitiv în fața Ministerului Muncii din Atena

Atenționare telefonică prevestește explozia unui dispozitiv în fața Ministerului Muncii din Atena

În centrul Atenei, liniștea nopții a fost spulberată de o explozie care a avut loc în faţa Ministerului Muncii. Incidentul, petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, nu a rezultat în victime, dar a provocat pagube materiale semnificative. Un dispozitiv exploziv, ascuns într-un rucsac, a fost detonat în apropierea unei bănci din Piața Korai, chiar vizavi de clădirea ministerului.

Momentul exploziei a fost precedat de un apel telefonic anonim către ziarul local „Jurnalul redactorilor”, în care un individ necunoscut a avertizat despre prezența dispozitivului și a iminenței deflagrației. Poliția a fost alertată și a izolat rapid zona, însă dispozitivul a explodat înainte ca forțele de ordine să îl poată dezamorsa.

Ancheta este în mâinile serviciilor antiteroriste, care investighează acest incident nefericit. Deși nicio grupare nu a revendicat până în prezent atacul, astfel de atentate care vizează instituţii publice sau misiuni diplomatice nu sunt neobișnuite în Grecia, fiind adesea atribuite mișcărilor de extremă stânga sau anarhiste.

Acest eveniment reamintește cetățenilor și autorităților despre importanța vigilenței constante și a măsurilor de securitate într-o lume unde amenințările teroriste continuă să planeze asupra siguranței publice.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;