SUA Intensifică Operațiunile Militare în Orientul Mijlociu cu Bombardierele B-1

SUA Intensifică Operațiunile Militare în Orientul Mijlociu cu Bombardierele B-1

Statele Unite ale Americii au intensificat recent operațiunile militare în Orientul Mijlociu, folosind bombardierele strategice B-1 în atacuri precise împotriva ţintelor miliţiilor pro-iraniene din Irak şi Siria. Aceste acțiuni vin ca răspuns la atacurile care au dus la decesul a trei soldați americani și rănirea a cel puțin 30, după un incident cu o dronă în Iordania.

Bombardierele B-1, cunoscute pentru capacitățile lor de a desfășura atât arme de precizie cât și de non-precizie, au zburat non-stop din SUA până în zona de conflict. Lt. generalul Douglas Sims, directorul Statului Major Întrunit, a subliniat încrederea SUA în precizia loviturilor care au vizat peste 85 de obiective, inclusiv centre de comandă și depozite de drone și rachete.

Președintele Joe Biden a declarat că a ordonat aceste lovituri militare și a avertizat că răspunsul SUA va continua „în momentele și locurile pe care le vom alege”. În ciuda succesului operațiunilor, Irakul a denunțat aceste acțiuni ca fiind o încălcare a suveranității sale.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH) a raportat că cel puțin 18 combatanți pro-iranieni au fost uciși în urma lovituriilor aeriene. SUA își continuă astfel eforturile de a proteja forțele sale și de a descuraja orice agresiune împotriva personalului său, subliniind că nu caută un conflict în regiune, dar sunt pregătite să răspundă ferm oricăror amenințări.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;