Armata Israeliană Confirmă Moartea a Cinci Soldați în Incident de „Foc Prietenesc” în Fâșia Gaza

Armata Israeliană Confirmă Moartea a Cinci Soldați în Incident de „Foc Prietenesc” în Fâșia Gaza

Armata israeliană a recunoscut că cinci dintre soldații săi au fost uciși miercuri din greșeală de un tanc în Fâșia Gaza. Incidentul a avut loc într-o tabără de refugiați din nordul regiunii, unde soldații au fost confundați cu militanți ai organizației Hamas. Tragicul eveniment s-a produs în zona taberei de refugiați Jabalia, unde un tanc israelian a deschis focul de două ori asupra unei clădiri unde se aflau militarii.

Cei cinci soldați uciși, cu vârste cuprinse între 20 și 22 de ani, au fost identificați ca fiind Căpitanul Roy Beit Yaakov, Sergentul Gilad Arye Boim, Sergentul Daniel Chemu, Sergentul Ilan Cohen și Sergentul major Betzalel David Shashuah. În același incident, alți șapte militari au fost răniți.

Hamas a pretins că numărul soldaților israelieni uciși ar fi fost de 12, însă armata israeliană a confirmat moartea a cinci dintre membrii săi. În total, de la începutul conflictului din Fâșia Gaza, 278 de soldați israelieni au pierit, dintre care cel puțin 49 au decedat în urma unor accidente de „foc prietenesc” sau alte incidente similare. Armata a menționat că problemele de comunicație și epuizarea trupelor au contribuit la aceste accidente mortale.

În contextul acestor evenimente, ministrul israelian al Apărării a anunțat că trupe suplimentare vor fi trimise în Rafah, unde operațiunile militare se vor intensifica. Acest anunț vine în ciuda preocupărilor internaționale legate de impactul pe care o operațiune de amploare îl poate avea asupra civililor din zonă. Peste 450.000 de persoane au fost nevoite să fugă din Rafah din cauza conflictului, iar președintele SUA a exprimat dezacordul față de o incursiune pe scară largă, amenințând chiar cu oprirea livrării de armament către Israel.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;