Tentativa de asasinat asupra premierului slovac Robert Fico: Atacatorul inculpat pentru omor cu premeditare

Tentativa de asasinat asupra premierului slovac Robert Fico: Atacatorul inculpat pentru omor cu premeditare

Juraj Cintula, bărbatul în vârstă de 71 de ani care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico, a fost inculpat pentru tentativă de omor cu premeditare. Ministrul slovac de Interne, Matus Sutaj Estok, a făcut acest anunț joi, precizând că atacul a fost motivat de considerații politice. Premierul se află într-o stare stabilă, dar gravă, după ce a fost împușcat în abdomen în orașul Handlova.

Cintula, care a fost legat de o grupare slovacă pro-rusă, este considerat de autorități un "lup singuratic". Dacă premierul, aflat în stare critică, nu va supraviețui, Cintula va fi acuzat de crimă cu premeditare. Poliția a acuzat pe Cintula de „tentativă de omor cu premeditare, din răzbunare”, infracțiune pasibilă de o pedeapsă de minimum 25 de ani și până la închisoarea pe viață.

Critici au fost aduse și măsurilor de securitate pentru protecția premierului Fico. Experți în securitate au indicat mai multe greșeli de începători și o lipsă de pregătire a ofițerilor de securitate, care au fugit în momentul atacului.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;