Premierul Slovaciei, Robert Fico, în stare gravă după tentativa de asasinat

Premierul Slovaciei, Robert Fico, în stare gravă după tentativa de asasinat

Premierul Slovaciei, Robert Fico, se află în stare gravă după ce a fost victima unei tentative de asasinat miercuri. Premierul a fost împuşcat în timp ce ieşea de la o şedinţă de guvern în oraşul Handlova și a fost supus imediat unei intervenții chirurgicale pentru a-i opri hemoragia provocată de un glonţ ce i-a străpuns stomacul.

Starea de sănătate a premierului este încă foarte gravă, a spus ministrul Kalinak într-o declarație de presă, la spitalul din Banska Bystrica, unde Fico a fost operat pentru a doua oară. Intervenția chirurgicală recentă a durat aproape două ore, în care medicii au înlăturat țesutul necrotic rezultat în urma rănii. Deși acum este conștient și stabilizat, premierul rămâne la terapie intensivă.

Prim-ministrul ungar, Viktor Orban, a exprimat solidaritatea sa cu Fico și Slovacia, menționând importanța sănătății premierului în contextul alegerilor iminente pentru Parlamentul European. Medicii slovaci se vor reuni luni pentru a discuta posibilitatea de a-l transporta pe Fico la spitalul din capitala Bratislava.

Atacatorul a fost identificat ca Juraj Cintula, un scriitor de 71 de ani cu legături paramilitare proruse, care a fost arestat și pus sub acuzare pentru „tentativă de crimă cu premeditare”.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;