Atac terorist revendicat de Stat Islamic în Afganistan asupra unui grup de turişti spanioli

Atac terorist revendicat de Stat Islamic în Afganistan asupra unui grup de turişti spanioli

Gruparea teroristă Stat Islamic (SI) a revendicat duminică un atac armat care a avut loc vineri în Bamiyan, un oraş muntos din centrul Afganistanului, soldat cu decesul a trei turişti spanioli şi trei cetăţeni afgani. Conform unui comunicat al grupării jihadistă postat pe platforma de mesagerie Telegram, atacul a fost efectuat de "luptătorii" lor care "au tras cu mitraliere în turişti creştini şi însoţitorii lor şiiţi".

Ținta atacului a fost un autobuz ce transporta turişti din ţările coaliţiei internaţionale care luptă împotriva SI în Irak şi Siria. Autorităţile din Madrid au confirmat că victimele spaniole sunt originare din Catalonia, fiind vorba despre o femeie, fiica acesteia şi un bărbat în vârstă de 63 de ani. O altă femeie spaniolă, în vârstă de 82 de ani, a fost grav rănită în urma incidentului.

Acest atac reprezintă primul de acest fel împotriva turiştilor străini din Afganistan de la revenirea la putere a talibanilor în august 2021.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;