Acuzații controversate în urma atentatului de la Moscova: Rusia indică o legătură ucraineană, dar fără dovezi concludente

Acuzații controversate în urma atentatului de la Moscova: Rusia indică o legătură ucraineană, dar fără dovezi concludente

În urma atentatului devastator de la sala de concerte Crocus City Hall din Moscova, care a zguduit comunitatea internațională, acuzațiile se încrucișează între Rusia și Ucraina. Autoritățile ruse afirmă că dețin „dovezi” care sugerează că atacatorii, care au ucis peste 140 de persoane, au legături cu „naționaliștii ucraineni”. Cu toate acestea, aceste așa-zise dovezi nu au fost încă prezentate publicului.

Conform Comitetului de Investigații al Rusiei, atacatorii ar fi primit finanțare, inclusiv în criptomonede, din partea Ucrainei. Această declarație vine în contextul în care directorul FSB, Aleksandr Bortnikov, a acuzat SUA, Regatul Unit și Ucraina de complicitate în atacul terorist, etichetându-l drept o operațiune planificată cu ajutorul serviciilor occidentale de informații. În contrast, Ucraina neagă vehement orice implicare, sugerând că Rusia a fost conștientă de posibilul atac și a ales să nu intervină.

Generalul ucrainean Kirilo Budanov a subliniat inconsistențele în relatarea evenimentelor de către oficialitățile ruse și a respins acuzațiile ca fiind nefondate. De asemenea, a condamnat orice act terorist, indiferent de conflictul în curs.

Atentatul, care a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic (ISIS), reprezintă cel mai grav incident de acest gen din Rusia în ultimele două decenii. În ciuda acestei revendicări, Rusia persistă în a căuta o legătură între atacatori și Ucraina, fără a furniza însă probe convingătoare care să susțină aceste afirmații.

În timp ce tensiunile dintre Rusia și Ucraina continuă să escaladeze, comunitatea internațională urmărește cu atenție dezvoltările și așteaptă clarificări suplimentare în legătură cu circumstanțele și responsabilii acestui act terorist.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;