Acuzații controversate: Rusia susține că SUA recrutează deținuți pentru lupta în Ucraina

Acuzații controversate: Rusia susține că SUA recrutează deținuți pentru lupta în Ucraina

Într-o serie de declarații care au stârnit controverse pe scena internațională, Serviciul de spionaj extern al Rusiei (SVR) a lansat acuzații grave la adresa Statelor Unite, susținând că autoritățile americane ar recruta deținuți din Mexic și Columbia pentru a-i trimite pe frontul din Ucraina.

Conform SVR, companiile militare private americane, cu sprijinul Drug Enforcement Administration (DEA) și al Federal Bureau of Investigation (FBI), ar fi angajate într-un proces de recrutare a membrilor cartelurilor de droguri care își ispășesc pedepsele în închisorile SUA. Acești deținuți, odată recrutați, ar urma să primească o amnistie totală în schimbul participării la conflictul ucrainean.

SVR nu a prezentat dovezi concrete care să susțină aceste afirmații, care par mai degrabă să fie parte a unui război informațional. Agenția rusă descrie această strategie ca fiind o măsură disperată a SUA de a întări rândurile militarilor ucraineni, folosindu-se de indivizi cu tendințe spre violență armată.

Pe de altă parte, SVR recunoaște că Rusia a recurs la tactici similare, recrutând deținuți din propriile închisori pentru a lupta în Ucraina, o practică inițiată de defunctul lider al grupului Wagner, Evgheni Prigojin, și continuată de Ministerul rus al Apărării.

În timp ce Ucraina se confruntă cu dificultăți în aprovizionarea armatei cu noi recruți și aprobarea unei legi noi de mobilizare, acuzațiile lansate de Rusia adaugă o nouă dimensiune la complexitatea conflictului din regiune. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a solicitat deputaților ucraineni să depășească divergențele politice și să adopte noua legislație necesară pentru mobilizarea forțelor.

Aceste dezvăluiri, indiferent de veridicitatea lor, subliniază tensiunile și provocările continue în dinamica războiului dintre Ucraina și Rusia, într-un context în care informațiile trebuie tratate cu prudență și verificate din surse multiple.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;