Coreea de Nord Susține Efortul de Război al Rusiei cu Livrări Masive de Armament

Coreea de Nord Susține Efortul de Război al Rusiei cu Livrări Masive de Armament

Coreea de Nord intensifică sprijinul său pentru Rusia în conflictul cu Ucraina, livrând un număr impresionant de aproximativ 7.000 de containere cu armament, potrivit declarațiilor recente ale ministrului sud-coreean al apărării. Această acțiune vine în contextul în care ambele națiuni, Coreea de Nord și Rusia, se confruntă cu sancțiuni internaționale severe - Rusia pentru invazia sa în Ucraina și Coreea de Nord pentru testele nucleare persistente.

Sancțiunile nu par să descurajeze alianța dintre liderii Vladimir Putin și Kim Jong-un, care și-au reafirmat angajamentele reciproce la un summit în Extremul Orient rus, în septembrie. De atunci, Statele Unite au indicat că Phenianul a început să furnizeze arme Moscovei, un gest ce subliniază prioritizarea de către Coreea de Nord a relațiilor bilaterale cu Rusia.

Ministrul sud-coreean al apărării, Shin Won-sik, a relevat că transporturile de armament au început în iulie, iar unele rute maritime fiind suspendate, o parte din livrări au fost efectuate pe cale ferată. Acuzațiile Seulului cu privire la expedierea de peste un milion de obuze de artilerie către Rusia sugerează că Phenianul primește în schimb consiliere tehnică pentru proiectul său ambițios de lansare a unui satelit de recunoaștere militară.

Statele Unite și experții internaționali presupun că, prin aceste acțiuni, Coreea de Nord urmărește să obțină sprijin militar, inclusiv în tehnologia de sateliți și modernizarea echipamentelor sale militare. Într-un gest de solidaritate cu regimul Putin, presa de stat nord-coreeană a raportat un mesaj de felicitare transmis de Kim Jong-un pentru „realegerea” lui Putin, deși acest eveniment a fost marcat de controverse și acuzații de reprimare a opoziției.

Această dezvoltare semnificativă în dinamica războiului din Ucraina este atent monitorizată de comunitatea internațională, care urmărește cu îngrijorare posibilele implicații ale acestui nou nivel de cooperare militară între Rusia și Coreea de Nord.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;