Coreea de Nord Suspendă Transmisiunile Radio Codificate Destinate Spionilor săi

Coreea de Nord Suspendă Transmisiunile Radio Codificate Destinate Spionilor săi

Într-o mișcare surprinzătoare, Coreea de Nord a pus capăt funcționării postului de radio cunoscut pentru difuzarea de mesaje codificate către agenții săi din Coreea de Sud, marcând o schimbare semnificativă în modul de operare al relațiilor sale cu Seulul. Conform agenției de presă Yonhap și altor surse media internaționale, închiderea postului Radio Phenian, a cărui activitate a fost învăluită în mister, vine pe fondul unei intensificări a retoricii ostile din partea liderului nord-coreean Kim Jong Un, care a declarat recent Coreea de Sud "principalul inamic".

Această decizie este însoțită de o serie de alte acțiuni care reflectă tensiunile în creștere dintre cele două state, inclusiv promisiunea de a spori capacitatea de atac nuclear împotriva SUA și aliaților săi. Într-un discurs de sfârșit de an, Kim Jong Un a cerut o "schimbare decisivă a politicii" în relațiile cu Sudul și a instruit armatele să fie pregătite pentru o eventuală ocupație a Sudului în caz de criză.

Pe lângă oprirea postului de radio, Coreea de Nord a anunțat planuri de a desființa organizațiile responsabile de schimburile civile cu Coreea de Sud, marcând o altă retragere din eforturile de reconciliere. În plus, mai multe site-uri de propagandă nord-coreene, precum Uriminzokkiri și DPRK Today, au fost de asemenea inaccesibile, sugerând posibile reajustări în strategia de comunicare a regimului.

Deși tehnic cele două Corei rămân în stare de război de la conflictul din 1950-1953, care s-a încheiat cu un armistițiu și nu cu un tratat de pace, ultimele mișcări ale Phenianului sugerează o escaladare a tensiunilor și o posibilă schimbare a dinamicii în Peninsula Coreeană.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;