Coreea de Nord Intensifică Testele de Armament cu Noi Rachete de Croazieră și Antiaeriene

Coreea de Nord Intensifică Testele de Armament cu Noi Rachete de Croazieră și Antiaeriene

Coreea de Nord a marcat recent activitatea sa militară prin testarea unui focos de "dimensiuni foarte mari" pentru o rachetă de croazieră strategică și prin lansarea unui nou tip de rachetă antiaeriană, conform rapoartelor agenției de stat KCNA. Aceste teste, desfășurate în Marea de Vest, cunoscută și sub numele de Marea Galbenă, sugerează că Phenianul continuă să-și consolideze arsenalul militar în ciuda sancțiunilor internaționale.

Conform raportului KCNA, testul focosului a fost destinat rachetei strategice de croazieră Hwasal-1 Ra-3, iar noua rachetă antiaeriană este numită Pyoljji-1-2. Detaliile privind succesul acestor teste au fost limitate, dar se menționează că "un anumit obiectiv a fost atins". Aceste acțiuni sunt descrise ca fiind parte din "activitățile obișnuite" ale direcției de rachete și institutelor de științe ale apărării din Coreea de Nord.

Interesant este că, spre deosebire de rachetele balistice, testele cu rachete de croazieră nu sunt interzise de sancțiunile actuale ale ONU, o lacună care pare să fie exploatată de regimul nord-coreean. Mai mult, există speculații că aceste rachete ar putea fi exportate către Rusia pentru utilizare în conflictul din Ucraina, deși aceste afirmații nu au fost confirmate oficial.

Tensiunile din peninsula coreeană rămân ridicate, cu Coreea de Nord numind Coreea de Sud "principalul său inamic" și amenințând cu război pentru orice încălcare a teritoriului său, chiar și la cel mai mic nivel. Această retorică belicoasă și demonstrația de forță militară subliniază determinarea Phenianului de a-și menține și dezvolta capabilitățile militare în ciuda presiunilor internaționale.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;