SUA Impun Noi Sancțiuni Vizând Alegerile Prezidențiale din Rusia

SUA Impun Noi Sancțiuni Vizând Alegerile Prezidențiale din Rusia

Statele Unite au anunțat impunerea a aproximativ 500 de noi sancțiuni împotriva Rusiei, o mișcare interpretată de Moscova ca o încercare de a influența alegerile prezidențiale rusești din martie. Ambasadorul rus la Washington, Anatoli Antonov, a etichetat aceste restricții drept o "tentativă nerușinată și cinică" de a se amesteca în afacerile interne ale țării sale și de a diviza societatea rusă înaintea scrutinului electoral.

Potrivit agenției de presă TASS, Antonov a declarat că sancțiunile sunt menite să forțeze Rusia să renunțe la interesele sale vitale și să creeze disensiuni între cetățeni. Acest punct de vedere a fost reflectat și în rapoartele Reuters, care au menționat că sancțiunile vizează diverse entități ruse, inclusiv Sistemul Național de Plăți cu Cardul, care gestionează sistemul de plăți Mir, bănci, producători de aur și de oțel.

Cu toate acestea, Sistemul Național de Plăți cu Cardul a reacționat, susținând că noile sancțiuni nu vor afecta tranzacțiile efectuate în interiorul Rusiei. În plus, sancțiunile impuse de SUA au vizat și producătorul limuzinelor Aurus, marca de lux pe care președintele rus Vladimir Putin i-a oferit-o recent liderului nord-coreean Kim Jong Un.

Aceste măsuri vin în contextul în care Washingtonul își intensifică eforturile de a răspunde acțiunilor militare ale Rusiei în Ucraina, promițând să facă ca "Putin să plătească un preț și mai mare" prin intermediul unui arsenal de sancțiuni. În paralel, Moscova a anunțat impunerea de "contra-sancțiuni" împotriva unor oficiali europeni, interzicându-le acestora intrarea în Rusia.

Urmăriți ultimele evoluții legate de situația din Ucraina pe HotNews.ro pentru a fi la curent cu cele mai recente informații.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;