Confruntări intensificate și pregătiri diplomatice în contextul conflictului din Ucraina

Confruntări intensificate și pregătiri diplomatice în contextul conflictului din Ucraina

Elveția a anunțat că 90 de țări și organizații s-au înregistrat pentru a participa la summitul de pace pentru Ucraina, programat pentru 15-16 iunie. În paralel, președintele rus Vladimir Putin se pregătește pentru o vizită în Coreea de Nord și Vietnamul în luna iunie. Kremlinul a confirmat oficial că Putin va merge în Coreea de Nord, dar nu a specificat data exactă. În septembrie 2022, Putin l-a primit pe liderul nord-coreean Kim Jong Un în Rusia, promițând ajutor pentru construirea de sateliți, după care Phenianul a intensificat livrările de armament către Rusia.

Între timp, conflictul din Ucraina continuă să se intensifice. Guvernatorul regiunii ruse Belgorod a raportat atacuri ale forțelor ucrainene asupra orașului Shebekino, cu victime civile și întreruperi ale alimentării cu energie electrică. Comandamentul Operațional „Nord” al forțelor ucrainene a numărat 33 de bombardamente într-o singură zi, iar armata ucraineană a raportat 21.000 de bombardamente și 431 de atacuri aeriene efectuate de Rusia în ultima săptămână.

Într-un alt raport, liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat că forțele rusești, conduse de unitatea de forțe speciale Akhmat-Chechnya, au preluat controlul asupra satului ucrainean Rîjivka din regiunea Sumy, provocând pierderi semnificative forțelor ucrainene. Ministerul rus al Apărării nu a confirmat această acțiune și nu există comentarii din partea Ucrainei. Avertismente despre o posibilă acumulare de forțe rusești în jurul regiunii Sumy au fost emise de către armata ucraineană.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;