Ion Doldurea, reales primar la Caracal în pofida controverselor legate de explozia de la Crevedia

Ion Doldurea, reales primar la Caracal în pofida controverselor legate de explozia de la Crevedia

Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal din partea Partidului Social Democrat (PSD), a fost reales pentru un nou mandat, obținând un procent covârșitor de 69% din voturile numărate, conform rezultatelor parțiale ale alegerilor locale din 2024. La distanță considerabilă, cu 19% din voturi, se află Lumința Popescu de la Partidul Național Liberal (PNL).

Rezultatele vin într-un context în care Ion Doldurea a fost asociat cu un eveniment tragic care a avut loc în august 2023. Fiul său, Ionuț Doldurea, este co-proprietarul firmei Flagas SRL, compania responsabilă pentru stația GPL de la Crevedia, locul unde s-au produs explozii soldate cu șase decese și peste 50 de răniți, inclusiv mulți pompieri. Stația GPL funcționa ilegal, fiind amendată și i-a fost retrasă autorizația de funcționare în 2020.

În urma incidentului, Ion Doldurea a avut inițial o reacție controversată privind rănirea pompierilor, afirmând că „e problema lor”, declarație pentru care și-a cerut ulterior scuze public.

Alegerile locale din 2024 au fost marcate de o prezență de 12.400 de votanți în Caracal, cu 9006 voturi fiind numărate până în prezent.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;