Confirmare definitivă: Patronii staţiei GPL din Crevedia rămân în arest la domiciliu

Confirmare definitivă: Patronii staţiei GPL din Crevedia rămân în arest la domiciliu

Patronii staţiei GPL din Crevedia, Daniel Ionuţ Doldurea şi Cosmin Ionuţ Stângă, vor rămâne în continuare în arest la domiciliu, conform ultimei decizii irevocabile a Tribunalului Bucureşti. Această hotărâre vine după ce instanţa a respins contestația celor doi împotriva prelungirii măsurii restrictive, stabilind că argumentele lor nu sunt întemeiate.

În urma unei tragedii care a avut loc în luna august a anului trecut, când explozii puternice au zguduit stația GPL de la Crevedia, soldându-se cu decesul a şase persoane și rănirea a peste cincizeci, ancheta a scos la iveală mai multe nereguli grave. În ciuda faptului că stația, deținută de firma FLAGAS SRL, fusese amendată de mai multe ori și chiar închisă oficial în 2020, activitățile ilegale continuau să se desfășoare sub ochii autorităților.

Firma, care aparține lui Daniel Ionuţ Doldurea, fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea, a fost implicată în contracte semnificative cu primării din țară, majoritatea conduse de primari PSD. Aceste conexiuni au ridicat întrebări privind posibilele abuzuri în serviciu și obținerea de foloase necuvenite, aspecte ce sunt acum în vizorul Direcției Naționale Anticorupție.

Pe lângă ancheta penală care vizează neregulile stației GPL, Parchetul Militar investighează și modul în care s-a intervenit la locul exploziilor, inclusiv problemele legate de presiunea insuficientă a hidranților.

Decizia Tribunalului Bucureşti de a menține măsura arestului la domiciliu pentru Daniel Ionuţ Doldurea şi Cosmin Ionuţ Stângă este definitivă, lăsându-i pe cei doi să aștepte următorii pași ai justiției din confortul propriilor locuințe. Între timp, comunitatea din Crevedia și întreaga țară așteaptă răspunsuri și măsuri concrete pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;