Tragedie în Bacău: Doi tineri și-au pierdut viața într-un accident feroviar devastator

Tragedie în Bacău: Doi tineri și-au pierdut viața într-un accident feroviar devastator

Tragedia a lovit comunitatea din județul Bacău vineri după-amiază, când un tren Regio, având la bord 30 de călători, a lovit o mașină la o trecere la nivel cu calea ferată între stațiile Dofteana Bacău și Valea Uzului. Impactul a avut loc la kilometrul 62+900, în jurul orei 16:45, și s-a soldat cu decesul a doi tineri, o femeie de 26 de ani și un bărbat de 28 de ani, care se aflau în autoturism.

Potrivit declarațiilor Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău, accidentul a survenit din cauza neasigurării la trecerea peste calea ferată de către conducătorul auto. Pasagerii din tren nu au fost răniți, însă din nefericire, eforturile echipajelor medicale de a salva victimele încarcerate în mașină nu au avut succes.

Circulația feroviară în zonă a fost blocată, trenul R 5207 fiind oprit la locul accidentului până la finalizarea investigațiilor de către autorități, iar trenul R 5212 a staționat în Valea Uzului. Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și continuă să investigheze circumstanțele exacte ale tragediei.

Acest eveniment nefericit reamintește tuturor importanța respectării semnalizărilor la trecerile la nivel cu calea ferată și a măsurilor de precauție atunci când se traversează calea ferată.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;