Tragedie în Forțele Navale Japoneze: Coliziune Fatală între Două Elicoptere Militare

Tragedie în Forțele Navale Japoneze: Coliziune Fatală între Două Elicoptere Militare

Într-un incident tragic care a avut loc în apele Mării Filipinelor, două elicoptere SH-60K ale Forțelor Navale Japoneze s-au prăbușit în timpul unui exercițiu de antrenament nocturn. Conform declarațiilor Ministerului japonez al Apărării, prima informație sugerează o posibilă coliziune în zbor între cele două aeronave.

Incidentul s-a petrecut în apropierea insulei Torishima din arhipelagul Izu, iar comunicarea cu unul dintre elicoptere a fost pierdută la ora locală 22:38. După aproximativ 25 de minute, a fost constatată și pierderea legăturii cu cel de-al doilea elicopter. Un semnal de urgență a fost primit de la una dintre aeronave, iar fragmente din ambele elicoptere, precum și înregistrările de zbor, au fost recuperate din ocean, confirmând ipoteza coliziunii.

Din nefericire, unul dintre cei opt membri ai echipajului a fost găsit decedat, în timp ce celelalte șapte persoane sunt încă date dispărute. O operațiune de căutare și salvare de amploare este în curs, implicând opt nave de război și cinci avioane ale marinei japoneze.

Oficialii japonezi au demarat o anchetă pentru a determina circumstanțele exacte ale accidentului și au menționat că este puțin probabil ca incidentul să fi fost cauzat de implicarea unei alte țări. Această tragedie vine în contextul în care Japonia își intensifică cheltuielile pentru apărare și cooperarea regională, răspunzând la provocările de securitate din partea Chinei și Coreei de Nord.

În aprilie 2023, un alt incident a avut loc când un elicopter al armatei japoneze s-a prăbușit în largul insulei Miyako, soldându-se cu pierderea tuturor celor 10 persoane aflate la bord.

Aceste evenimente subliniază riscurile asociate operațiunilor militare și ne reamintesc de sacrificiile pe care membrii forțelor armate le fac în serviciul țării.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;