Tragedie aviatică în Canada: 10 victime în urma prăbușirii unui avion care transporta muncitori la o mină de diamante

Tragedie aviatică în Canada: 10 victime în urma prăbușirii unui avion care transporta muncitori la o mină de diamante

Un tragic accident aviatic a avut loc în nord-vestul Canadei, unde un avion de mici dimensiuni aparținând companiei Northwestern Air Lease s-a prăbușit în timp ce transporta muncitori către mina de diamante Diavik. Conform rapoartelor inițiale, 10 persoane și-au pierdut viața în acest incident.

Avionul implicat, un BAE Jetstream, avea capacitatea de a transporta până la 19 pasageri și se afla în apropierea localității Fort Smith când s-a produs accidentul. Deși detaliile privind cauzele prăbușirii sunt încă neclare, echipele de anchetă lucrează pentru a determina circumstanțele exacte care au dus la această tragedie.

Jakob Stausholm, directorul executiv al companiei miniere Rio Tinto, a exprimat devastarea firmei în fața acestui eveniment nefericit și a promis colaborarea deplină cu autoritățile pentru clarificarea situației. Premierul Teritoriilor de Nord-Vest, R.J. Simpson, și-a exprimat, de asemenea, profunda tristețe și a transmis condoleanțe familiilor și prietenilor victimelor.

Centrul de Sănătate din Fort Smith a activat protocolul pentru victime în masă, iar Forțele Aeriene Regale Canadiene au sprijinit eforturile de căutare și salvare. Accidentul survine la doar o zi după un alt incident aviatic în Columbia Britanică, unde un elicopter s-a prăbușit, rezultând trei decese și patru răniți grav.

Autoritățile canadiene, inclusiv Consiliul pentru Siguranța Transporturilor din Canada, continuă să investigheze și să ofere asistență în această perioadă dificilă, cu speranța de a aduce răspunsuri celor afectați de această pierdere tragică.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;