Coreea de Nord Își Deschide Porțile Pentru Turiștii Ruși După Patru Ani de Restricții

Coreea de Nord Își Deschide Porțile Pentru Turiștii Ruși După Patru Ani de Restricții

După o pauză de patru ani provocată de pandemia de COVID-19, Coreea de Nord își redeschide granițele pentru turiști, primind un grup de călători din Rusia în luna februarie. Aceasta reprezintă prima oportunitate de călătorie în națiunea izolată de la impunerea restricțiilor stricte la frontieră în anul 2020.

Anunțul a fost făcut de autoritățile provinciale ruse și confirmat de agențiile de turism implicate. Turul, care va începe pe 9 februarie, este promovat de o agenție de turism cu sediul la Vladivostok și include vizite în capitala Phenian și o stațiune de schi locală. Această mișcare vine în urma îmbunătățirii relațiilor dintre liderul nord-coreean Kim Jong Un și președintele rus Vladimir Putin, care au promis să consolideze cooperarea între cele două țări.

Deși Coreea de Nord rămâne în mare parte închisă față de restul lumii, acest eveniment este un semn încurajator pentru industria turismului, care înainte de pandemie aducea venituri substanțiale țării, în special din partea turiștilor chinezi. În 2019, se estimează că turismul a generat venituri de până la 175 de milioane de dolari pentru Coreea de Nord.

Deschiderea Coreei de Nord pentru turiști este un subiect delicat, având în vedere restricțiile internaționale impuse în legătură cu programele sale de arme nucleare și rachete balistice. Totuși, turismul nu este afectat direct de rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU, ceea ce face posibilă reluarea călătoriilor turistice.

Această inițiativă marchează un pas înainte în normalizarea activităților turistice și poate deschide calea pentru alte grupuri de turiști care doresc să exploreze una dintre cele mai enigmatice țări din lume.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;