Senatul României Corectează Clasificarea Stufărișurilor: Adoptare Tacită a Propunerii USR

Senatul României Corectează Clasificarea Stufărișurilor: Adoptare Tacită a Propunerii USR

Într-o mișcare legislativă recentă, Senatul României a adoptat tacit propunerea Uniunii Salvați România (USR) de a exclude stufărișurile din categoria pajiștilor, corectând astfel prevederile controversate din OUG 34/2013. Această decizie vine în urma acuzațiilor aduse de USR parlamentarilor aflați la putere, care prin Legea 116/2023 au fost acuzați de transformarea nejustificată a zonelor acvatice din Delta Dunării în pășuni, facilitând astfel accesul la subvenții europene în valoare de milioane de euro pentru firme apropiate familiei lui Paul Stănescu, membru marcant al Partidului Social Democrat (PSD).

Vicepreședintele Senatului, Sorin Cîmpeanu, a anunțat adoptarea tacită a propunerii legislative după expirarea termenului de dezbatere și vot pe data de 2 februarie. Această schimbare legislativă vine în contextul unor dezvăluiri mediatice care sugerează că fiul lui Paul Stănescu ar fi beneficiat de subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru recoltarea stufului din Delta Dunării.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat că a fost informat despre aceste acuzații prin intermediul presei și că toate reclamațiile primite pe acest subiect au fost direcționate către Corpul de control al ministerului. Rezultatele verificărilor vor fi făcute publice, asigurând astfel transparența procesului și integritatea folosirii fondurilor europene.

Această decizie a Senatului este un pas important în protejarea ecosistemelor naturale și în asigurarea unei gestionări corecte a fondurilor destinate agriculturii, reflectând angajamentul USR pentru o administrație transparentă și responsabilă în fața cetățenilor.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;