Boicotul Fidesz în Parlamentul Ungariei Întârzie Aderarea Suediei la NATO

Boicotul Fidesz în Parlamentul Ungariei Întârzie Aderarea Suediei la NATO

Într-un gest neașteptat, deputații din partidul Fidesz al premierului ungar Viktor Orban au boicotat sesiunea parlamentară destinată ratificării aderării Suediei la NATO, provocând o nouă amânare a procedurii. Acest refuz vine în ciuda presiunii exercitate de prezența a 15 ambasadori ai țărilor membre NATO în Parlamentul Ungariei.

Opoziția ungară, reprezentată de doar 51 de deputați într-o sală cu 148 de locuri goale, a criticat dur acțiunea Fidesz, acuzându-l pe Viktor Orban de tergiversare intenționată și de a căuta să impresioneze Kremlinul. Ungaria rămâne astfel ultimul membru NATO care nu a ratificat aderarea Suediei, deși Turcia, o altă țară reticentă inițial, a dat recent undă verde expansiunii Alianței.

Promisiunile lui Orban de a acționa "cu prima ocazie" par să se fi evaporat, iar relațiile Ungariei cu Statele Unite se deteriorează pe fondul acestei întârzieri. În ciuda acestor tensiuni, Fidesz a sugerat că premierul Suediei ar trebui să viziteze Budapesta pentru a discuta problema, un gest pe care ministrul de externe ungar îl consideră "frumos".

Este așteptat ca Ungaria să ratifice aderarea Suediei la NATO în următoarea sesiune ordinară a legislativului, la sfârșitul lui februarie, după vacanța de iarnă. Totuși, această amânare continuă să ridice semne de întrebare asupra intențiilor reale ale guvernului Orban și asupra solidarității Ungariei cu aliații săi din NATO.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;