Diana Șoșoacă, inclusă de Politico în lista „ciudaților” din Parlamentul European

Diana Șoșoacă, inclusă de Politico în lista „ciudaților” din Parlamentul European

Diana Șoșoacă, recent aleasă europarlamentar, a fost plasată de publicația Politico într-un top al celor mai excentrici membri ai Parlamentului European. Șoșoacă, cunoscută pentru pozițiile sale controversate și anti-vaccin, a fost descrisă de publicație drept „politiciana română preferată a Rusiei”. Politico a menționat că în 2021, Sputnik, o instituție media rusă de stat, a numit-o politicianul anului în România.

Șoșoacă a câștigat un loc în Senatul României pe lista Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), dar ulterior a fost exclusă din acest partid și s-a alăturat partidului S.O.S România, considerat de Politico și mai radical. Publicația a subliniat și proiectul de lege controversat depus de Șoșoacă în 2023, prin care revendica suveranitatea asupra unor părți din Ucraina, fapt ce a dus la includerea ei pe lista de sancțiuni a acestei țări.

Alături de Șoșoacă, Politico a inclus în lista sa persoane precum Fidias Panayiotou, un YouTuber cipriot, și Galata Alexandraki, o crescătoare de vite pensionată și proprietara unei măcelării din Grecia, care nu a făcut campanie și totuși a câștigat un loc în Parlamentul European. Alte personalități menționate sunt Ilaria Salis, o profesoară italiană și activistă antifascistă, și Grzegorz Braun, un membru al partidului de extremă-dreapta din Polonia, cunoscut pentru gesturi provocatoare precum stingerea unei menorah de Hanukkah în parlament și vandalizarea unui brad de Crăciun.

Politico sugerează că acești politicieni, datorită comportamentelor lor excentrice, ar putea forma un grup politic propriu în cadrul Parlamentului European.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;