Ordin de protecție și căutare pentru soțul Dianei Șoșoacă: Senatoarea reclamă agresiuni și temeri pentru siguranța ei

Ordin de protecție și căutare pentru soțul Dianei Șoșoacă: Senatoarea reclamă agresiuni și temeri pentru siguranța ei

Într-un episod tulburător din viața personală a senatoarei Diana Șoșoacă, aceasta a obținut un ordin de protecție împotriva soțului său, Silvestru Șoșoacă, după ce a depus o plângere la Poliția Capitalei. Senatoarea a reclamat că a fost agresată emoțional și fizic, iar acum soțul său este căutat de poliție pentru montarea unei brățări de monitorizare electronică.

Conform comunicatului Poliției Capitalei, la data de 2 aprilie 2024, senatoarea a sesizat autoritățile despre o „stare de temere” creată de comportamentul soțului său. Aceasta a menționat că, pe lângă abuzul emoțional, a existat și agresiune fizică în trecut. În urma evaluării riscului, a fost emis un ordin de protecție provizoriu, iar cu acordul victimei, s-a decis montarea brățării electronice pentru Silvestru Șoșoacă.

În ciuda măsurilor luate, soțul senatoarei nu s-a prezentat pentru instalarea dispozitivului, declanșând astfel căutarea acestuia de către forțele de ordine. Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru violență în familie, amenințare și hărțuire, toate acestea sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Diana Șoșoacă a făcut declarații publice despre situația dificilă prin care trece, afirmând că se teme pentru siguranța ei și a fiicei sale. Ea a descris un istoric de violență și amenințări, inclusiv un incident în care a fost amenințată cu un cuțit. Senatoarea a subliniat că aceasta este prima dată în viața ei când simte o asemenea frică.

Cazul a stârnit reacții în spațiul public și subliniază importanța măsurilor de protecție pentru victimele violenței domestice. Monitorizarea electronică a agresorilor este o practică tot mai răspândită, menită să asigure siguranța victimelor și să prevină repetarea abuzurilor.

Este de așteptat ca autoritățile să continue investigațiile pentru a asigura respectarea ordinului de protecție și pentru a proteja victimele de potențialele pericole.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;