Scandal în Poliția Hunedoara: Ofițeri acuzați de „măsluirea” rezultatelor etilotestului

Scandal în Poliția Hunedoara: Ofițeri acuzați de „măsluirea” rezultatelor etilotestului

Un caz de corupție zguduie Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara, unde patru polițiști sunt acuzați de falsificarea rezultatelor unui etilotest. Incidentul, care a avut loc în seara zilei de 16 martie 2023, îi implică pe agenții de poliție într-un act de protecție ilegală față de fostul comandant al Poliției municipiului Petroșani, suspectat că ar fi condus sub influența alcoolului.

Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara au demarat o investigație și au executat patru mandate de aducere, în urma cărora cei patru polițiști au fost reținuți pentru 24 de ore. Procurorii au solicitat ulterior arestarea preventivă pentru 30 de zile, acuzându-i de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.

Conform comunicatului de presă al DGA, se pare că agenții au evitat intenționat să testeze cu aparatul etilotest conducătorul auto, simulând în schimb o verificare care să ateste o valoare zero a nivelului de alcool în aerul expirat. Acest demers a împiedicat colectarea de probe biologice necesare pentru determinarea concentrației de alcool în sânge și, implicit, aplicarea sancțiunilor legale.

Acest caz subliniază importanța integrității în rândul forțelor de ordine și necesitatea unor măsuri stricte pentru combaterea corupției. Consecințele acestor acte nu sunt doar legale, ci și morale, afectând încrederea publicului în instituțiile statului.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;