Arestarea lui Luis Rubiales: Scandal de Corupție și Agresiune Sexuală în Fotbalul Spaniol

Arestarea lui Luis Rubiales: Scandal de Corupție și Agresiune Sexuală în Fotbalul Spaniol

Fostul șef al Federației Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, a fost arestat la Madrid într-un caz complex de corupție care zguduie lumea fotbalului. Incidentul a avut loc imediat după aterizarea sa pe aeroportul Barajas din Madrid, venind din Republica Dominicană. Rubiales este acuzat de primirea de comisioane ilegale în legătură cu Supercupa Spaniei organizată în Arabia Saudită, dar și de alte infracțiuni grave, inclusiv agresiune sexuală.

Ancheta, care a inclus percheziții atât la sediul Federației Spaniole de Fotbal (RFEF), cât și la locuința lui Rubiales, se desfășoară pe fondul unor acuzații care includ corupție în afaceri, administrare neloială, spălare de bani și apartenență la o organizație criminală. În plus, Rubiales a fost suspendat de FIFA din toate activitățile de fotbal pentru trei ani, după un incident în care a sărutat-o pe jucătoarea Jenni Hermoso fără consimțământul ei.

Rubiales, care neagă toate acuzațiile, a fost arestat și dus într-o dubă neagră, sub escorta membrelor Gărzii Civile și a agenților UCO, o secție a poliției judiciare spaniole. În timpul interogatoriului, el a respins acuzațiile de primire de mită și a declarat că nu a deținut o echipă de baseball în Republica Dominicană, așa cum sugerau unele zvonuri.

Scandalul a fost amplificat de înregistrări audio ale unor conversații între Rubiales și fostul fotbalist Gerard Piqué, care au dezvăluit comisioane de milioane de euro plătite de Arabia Saudită. Cu toate acestea, Rubiales susține că sărutul cu Hermoso a fost consensual și respinge acuzațiile de faptă greșită.

Procurorii spanioli cer o pedeapsă de doi ani și jumătate de închisoare pentru fostul președinte al RFEF, iar poliția are la dispoziție 72 de ore pentru a-l interoga. Întreaga comunitate fotbalistică așteaptă cu interes dezvoltările ulterioare ale acestui caz care afectează integritatea sportului.

Urmăriți-ne pentru actualizări pe măsură ce investigația continuă și pentru a afla impactul acestor acuzații asupra lumii fotbalului.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;