Daniel Niculae, Președintele Rapidului, Urmărit Penal în Scandalul Artificiilor de pe Stadioane

Daniel Niculae, Președintele Rapidului, Urmărit Penal în Scandalul Artificiilor de pe Stadioane

În lumea fotbalului românesc, un subiect fierbinte a captat atenția presei și a publicului: președintele clubului Rapid București, Daniel Niculae, este urmărit penal într-un dosar ce vizează utilizarea ilegală de artificii pe stadioane. Acest caz nu doar că pune în discuție siguranța evenimentelor sportive, dar ridică și întrebări serioase despre integritatea unor figuri marcante din fotbalul nostru.

Procurorii au descoperit că Niculae a oferit sprijin material și moral liderului galeriei Rapidului, Liviu Ungurean, zis „Bocciu”, pentru achiziționarea și utilizarea fără drept de materiale pirotehnice în timpul meciurilor. Aceste acțiuni au avut loc în perioada ianuarie-martie 2024, iar implicarea lui Niculae ca președinte al clubului a facilitat activitatea infracțională a grupării.

Anchetatorii au efectuat percheziții la stadionul Rapidului și au găsit o cameră folosită pentru depozitarea materialelor pirotehnice, la care avea acces doar liderul galeriei. Acest caz a dus la arestarea preventivă a lui Ungurean și la punerea sub acuzare a lui Niculae pentru complicitate la săvârșirea infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Deși Niculae a fost cercetat în libertate și a catalogat dosarul ca fiind „o mizerie”, procurorii au strâns dovezi care indică un sprijin constant acordat de acesta pentru introducerea ilegală a artificiilor pe stadioane. În acest context, sechestru a fost pus pe bunurile a 16 inculpați, iar ancheta continuă pentru a stabili întreaga rețea de complicitate.

Acest scandal nu doar că aruncă o umbră asupra Rapidului, dar reiterează necesitatea unei reglementări stricte și respectarea legii în ceea ce privește siguranța publică la evenimentele sportive. Urmărirea penală a unui președinte de club de fotbal pentru astfel de infracțiuni este un semnal de alarmă pentru toate cluburile și suporterii implicați în astfel de activități ilegale.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;