România își ia rămas bun de la Daniel Barbu, fost ministru al Culturii

România își ia rămas bun de la Daniel Barbu, fost ministru al Culturii

România este în doliu după pierderea unei personalități marcante din domeniul culturii și educației. Daniel Barbu, fost ministru al Culturii și profesor universitar, a decedat la vârsta de 67 de ani. Vestea tristă a fost confirmată de Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității din București, unde profesorul Barbu a predat cursuri de Teologie politică, Teologie socială și Istoria Bisericii.

Născut pe 21 mai 1957, în București, Daniel Barbu și-a dedicat viața studiului și predării, având o contribuție semnificativă în domeniul istoriei și teologiei. A fost de asemenea senator de București din partea PNL și a ocupat funcția de ministru al culturii în perioada 21 decembrie 2012 - 12 decembrie 2013. A lăsat în urmă un patrimoniu intelectual deosebit și un exemplu de dedicație pentru generațiile viitoare.

Ceremonia de înmormântare va avea loc joi, 21 martie, la Biserica Sfânta Tereza a Pruncului Isus din București, începând cu ora 10:00. Comunitatea academică, împreună cu foști colegi și studenți, își vor lua rămas bun de la un om care a trăit sub deviza "Nil nisi Cruce" - "Nimic în afară de Cruce".

Daniel Barbu va fi amintit pentru contribuția sa inestimabilă la cultura românească și pentru toate eforturile sale de a îmbogăți patrimoniul intelectual al țării. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;