Fostul Ministru al Apărării, Gheorghe Tinca, s-a stins din viață la 82 de ani

Fostul Ministru al Apărării, Gheorghe Tinca, s-a stins din viață la 82 de ani

România își ia rămas bun de la unul dintre foștii săi lideri marcanti ai apărării naționale. Gheorghe Tinca, care a deținut funcția de ministru al Apărării în Guvernul Nicolae Văcăroiu, a încetat din viață la venerabila vârstă de 82 de ani. Vestea tristă a fost împărtășită de Ministerul Apărării Naționale (MApN) printr-o postare pe platforma de socializare Facebook.

Născut la București pe 21 septembrie 1941, Gheorghe Tinca a fost un nume proeminent în politica românească, îndeplinind rolul de ministru al Apărării într-o perioadă de tranziție și schimbare pentru țară, între 6 martie 1994 și 12 decembrie 1996. În această perioadă, el a contribuit la restructurarea și modernizarea forțelor armate române, în contextul post-comunist.

"Ministerul Apărării Naționale anunță cu regret trecerea la cele veșnice a lui Gheorghe Tinca, ministrul apărării în perioada 6 martie 1994-12 decembrie 1996. Transmitem, în numele Ministerului Apărării Naționale, sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a fost mesajul transmis de MApN.

Comunitatea de apărare și întreaga națiune își exprimă recunoștința pentru serviciile aduse de Gheorghe Tinca și își alătură gândurile de compasiune și sprijin pentru familia îndurerată.

Urmați-ne pentru mai multe informații și omagii aduse fostului ministru Gheorghe Tinca.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;