Alexei Diumin, fostul bodyguard al lui Putin, numit într-o poziție cheie a statului rus

Alexei Diumin, fostul bodyguard al lui Putin, numit într-o poziție cheie a statului rus

Președintele rus Vladimir Putin l-a numit pe Alexei Diumin, fostul său bodyguard și consilier, într-o funcție majoră a statului rus, aceea de secretar al Consiliului de Stat, un organism consultativ al liderului de la Kremlin. Decretul de numire a fost publicat pe site-ul Kremlinului miercuri dimineața.

Alexei Diumin, în vârstă de 51 de ani, a fost anterior guvernator al regiunii Tula și a avut o ascensiune rapidă în ierarhia politică a Moscovei. Diumin a început să lucreze în Serviciul Federal de Gardă (FSO) în 1995 și a devenit cunoscut pentru rolul său de garda de corp a lui Putin, servindu-l pe acesta atât în Rusia cât și în străinătate. Mai târziu, în 2012, a fost numit șef adjunct al gărzii prezidențiale și, în 2014, adjunct al șefului GRU, serviciul secret militar rus.

Rolul său în anexarea Crimeei și poziția de ministru adjunct al apărării, obținută în 2015, au consolidat imaginea sa de persoană influentă în cercul apropiat al lui Putin. Cu o carieră îndelungată în serviciile de securitate și o relație apropiată cu președintele rus, numirea lui Diumin ca secretar al Consiliului de Stat alimentează speculațiile cu privire la un posibil succesor al lui Putin.

Serghei Markov, un fost consilier al Kremlinului, a menționat că mulți consideră că Putin îl vede pe Diumin drept un succesor potențial, deși nu există informații oficiale în acest sens. Putin, în vârstă de 71 de ani, este la începutul unui nou mandat de șase ani, iar viitorul politic al Rusiei rămâne un subiect de interes și speculație în rândul analiștilor și al elitei politice de la Moscova.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;