General-locotenent rus reținut pentru luare de mită

General-locotenent rus reținut pentru luare de mită

Generalul-locotenent Vadim Șamarin, adjunct al șefului Statului Major al armatei ruse, a fost reținut sub acuzația de luare de mită pe scară largă. Arestarea sa face parte dintr-o serie de rețineri recente ale unor înalți oficiali militari ruși. Șamarin, care ocupa și funcția de șef al Direcției Principale de Comunicații a Forțelor Armate ale Federației Ruse, riscă până la 15 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

Percheziții au avut loc la domiciliul său, iar generalul a fost dus pentru interogatoriu la Departamentul Principal de Investigații Militare din cadrul Comisiei de Investigații. Acest val de arestări survine în contextul unor schimbări majore în cadrul aparatului de apărare rus, după ce președintele Vladimir Putin l-a demis pe Serghei Șoigu din funcția de ministru al apărării, numindu-l în locul său pe fostul vicepremier Andrei Belousov.

Alte arestări de rang înalt din sectorul apărării includ pe ministrul adjunct al apărării, Timur Ivanov, generalul-locotenent Iuri Kuzneţov, șeful personalului din cadrul Ministerului Apărării, și generalul-maior Ivan Popov, fost comandant al Armatei a 58-a a Rusiei. Comisia de anchetă nu a oferit încă un comentariu oficial privind cazul generalului Șamarin.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;