Dragoș Bănescu, Noul Secretar General al ANAF cu un Background Impresionant în Administrația Publică

Dragoș Bănescu, Noul Secretar General al ANAF cu un Background Impresionant în Administrația Publică

Dragoș Bănescu, în vârstă de 52 de ani, a fost recent numit în funcția de secretar general al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), după o carieră de peste un deceniu în administrația publică, ocupând poziții cheie în mai multe ministere din România.

Anterior desemnării sale la ANAF, Bănescu a servit ca secretar general în cadrul Cancelariei premierului Marcel Ciolacu. Cu o experiență vastă în sectorul guvernamental, Bănescu a trecut prin patru ministere importante, unde a deținut funcții de conducere, consolidându-și astfel expertiza în administrarea afacerilor publice.

Educația sa include un masterat la prestigioasa Academie Națională de Informații „Mihai Viteazul” a Serviciului Român de Informații (SRI), unde a studiat Managementul Informațiilor de Securitate Națională, precum și o licență în Economie la Facultatea de Științe Economice a Universității Transilvania din Brașov.

În decursul a 13 ani, Bănescu a ocupat funcții importante, printre care secretar general la Ministerul Finanțelor și director general în același minister, secretar general adjunct la Ministerul Mediului, Ministerul Muncii, Ministerul Sportului, Ministerul Economiei și Ministerul Justiției. Această traiectorie îl recomandă ca fiind un profesionist cu o înțelegere profundă a mecanismelor guvernamentale și a proceselor de administrare fiscală.

Noua sa poziție la ANAF presupune o responsabilitate crescută în gestionarea fiscalității și în asigurarea conformității fiscale, aspecte vitale pentru economia țării. Experiența sa anterioară și educația sa specializată sunt așteptate să contribuie la îmbunătățirea performanței agenției și la eficientizarea colectării veniturilor la bugetul de stat.

Urmăriți-ne pentru mai multe actualizări și informații relevante despre evoluțiile din administrația publică și fiscalitate.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;