Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, abordează problemele inundațiilor și respinge o candidatură la președinție

Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, abordează problemele inundațiilor și respinge o candidatură la președinție

Primarul General al Bucureștiului, Nicuşor Dan, a discutat despre provocările cu care se confruntă sistemul de canalizare al Capitalei în urma fenomenelor meteorologice extreme. În cadrul unei intervenții la Digi 24, Nicuşor Dan a afirmat că schimbările climatice reprezintă o provocare majoră pentru infrastructura urbană și că inundațiile recente sunt un fenomen care depășește capacitatea sistemelor de canalizare din majoritatea orașelor lumii. Acesta a subliniat că adaptarea la noile condiții climatice este un proces de lungă durată, care ar putea dura între zece și douăzeci de ani.

În urma furtunii de joi seară, care a determinat emiterea unui cod roșu de furtună, serviciile de urgență au răspuns la peste 500 de apeluri în București și Ilfov, cu 127 de străzi și 229 de locuințe și gospodării afectate de inundații. De asemenea, au fost raportate pagube materiale, inclusiv copaci și stâlpi de electricitate căzuți, precum și autoturisme avariate.

Pe de altă parte, Nicuşor Dan a respins posibilitatea unei candidaturi la alegerile prezidențiale, menționând că își dorește să se concentreze pe administrarea Bucureștiului și să obțină un al treilea mandat de primar. În contextul negocierilor politice pentru formarea unei majorități în Consiliul General al Municipiului București, el și-a exprimat speranța că va putea continua proiectele începute și să abordeze restanțele Capitalei.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;