CNSAS investighează autenticitatea unui document despre presupusa colaborare a lui Nicușor Dan cu Securitatea

CNSAS investighează autenticitatea unui document despre presupusa colaborare a lui Nicușor Dan cu Securitatea

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a anunțat că va verifica autenticitatea unui document care a apărut în spațiul public, atribuit Securității și în care se susține că primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, ar fi colaborat cu Securitatea în perioada când avea 17 ani. CNSAS a precizat că nu a eliberat acest document și a inițiat o anchetă internă pentru a clarifica situația.

Documentul controversat, prezentat de o filieră a Partidului Social Democrat (PSD), conține informații despre presupusa implicare a lui Nicușor Dan în activități de informare pentru Securitate în timpul participării la Olimpiada Internațională de Matematică din 1987 și 1988. Nicușor Dan a respins ferm acuzațiile, menționând că a avut numai interacțiuni obligatorii cu autoritățile conform legislației vremii și că nu a avut angajamente de colaborare cu Securitatea. De asemenea, primarul a subliniat că CNSAS a emis două adeverințe, în 2012 și 2017, care atestă că nu a colaborat cu fosta Securitate.

Verificările CNSAS sunt în curs, iar rezultatele vor fi făcute publice după finalizarea procedurilor legale. Două persoane menționate în raportul respectiv au solicitat deja să aibă acces la propriile dosare.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;