Atac Cibernetic Paralizează Spitalele: Urgențele Medicale în Așteptare

Atac Cibernetic Paralizează Spitalele: Urgențele Medicale în Așteptare

Într-un eveniment alarmant, spitalele din România se confruntă cu un haos semnificativ în urma unui atac cibernetic de amploare. În această dimineață, 15 spitale, inclusiv unități medicale de renume din București, precum Institutul Marius Nasta, Institutul Clinic Fundeni și Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni, au fost lăsate fără posibilitatea de a raporta serviciile medicale, după ce sistemele informatice au fost compromise.

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a identificat atacul ca fiind de tip ransomware și a asigurat publicul că se lucrează intens la rezolvarea acestei probleme. O echipă de specialiști DNSC s-a deplasat la fața locului pentru a investiga și a încerca să restabilească ordinea în sistemele informatice afectate.

Pacienții sunt nevoiți să aștepte ore în șir în camerele de gardă, întrucât medicii nu pot opera în sistemul informatic blocat. Situația este critică, având în vedere că, fără înregistrarea serviciilor medicale, spitalele nu vor putea obține finanțarea necesară de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

DNSC a emis o recomandare către echipele IT ale spitalelor să nu fie contactate, astfel încât să se poată concentra pe prioritatea de a restaura serviciile informatice și a datelor cât mai rapid posibil.

Spitalele afectate și autoritățile se străduiesc să găsească soluții temporare pentru a asigura continuitatea îngrijirilor medicale, în timp ce pacienții și personalul medical se adaptează la această situație de criză.

Se așteaptă noi actualizări din partea autorităților și a instituțiilor de securitate cibernetică, pe măsură ce situația evoluează și se obțin mai multe informații despre entitățile afectate și despre progresul investigațiilor.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;