Alegerile Prezidențiale din Rusia - Confruntate cu Atacuri Cibernetice și Sabotaje

Alegerile Prezidențiale din Rusia - Confruntate cu Atacuri Cibernetice și Sabotaje

Alegerile prezidențiale din Rusia sunt marcate de turbulențe, cu Partidul de guvernământ Rusia Unită, al președintelui Vladimir Putin, anunțând că se confruntă cu un "masiv" atac de negare a serviciului (DDoS). Această formă de atac cibernetic a vizat prezența online a partidului, forțând suspendarea serviciilor neesențiale pentru a contracara ofensiva digitală.

Președintele Putin, care se prezintă ca un candidat independent, deși susținut de Rusia Unită, a acuzat Ucraina de încercarea de a submina procesul electoral. Cu toate acestea, Putin este anticipat să câștige alegerile fără o opoziție semnificativă. Cu toate acestea, incidente izolate, incluzând incendierea secțiilor de votare și sabotarea urnelor, au fost raportate în cinci regiuni ale țării.

Comisia electorală a Rusiei a fost, de asemenea, ținta a peste 10.500 de atacuri cibernetice în prima zi de vot, conform rapoartelor. Un site web cheie al guvernului, destinat votului online, a fost inaccesibil în anumite regiuni rusești pentru o perioadă extinsă, complicând astfel procesul de votare.

Aceste alegeri reprezintă primele de la invazia rusă în Ucraina din februarie 2022, iar tensiunile politice și de securitate cibernetică subliniază provocările cu care se confruntă Rusia pe scena internă și internațională.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;