Tragedie în Sibiu: Al 13-lea deces provocat de rujeolă în România

Tragedie în Sibiu: Al 13-lea deces provocat de rujeolă în România

Un bărbat în vârstă de 41 de ani din localitatea Vurpăr, județul Sibiu, a decedat din cauza rujeolei, după ce a ales să se trateze la domiciliu fără consult medical și a refuzat tratamentul spitalicesc. Acesta este cel de-al 13-lea deces din cauza acestei boli în România în ultima perioadă, potrivit autorităților sanitare.

Conform Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, simptomele bărbatului au debutat cu aproximativ 10 zile înainte de a se prezenta la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, pe data de 5 aprilie. Inițial, pacientul a fost diagnosticat cu febră, dureri musculare și tuse, însă starea sa s-a agravat rapid, necesitând recomandarea de transfer la secția de Terapie Intensivă pentru insuficiență respiratorie severă.

În ciuda gravității situației, bărbatul a refuzat internarea în secția de Terapie Intensivă și, la solicitarea familiei, a fost externat pe propria răspundere. Din nefericire, la câteva ore după externare, starea lui de sănătate s-a deteriorat și a decedat.

Raportul DSP Sibiu a mai precizat că pacientul avea comorbidități semnificative, inclusiv cardiopatie ischemică cronică, bronhopneumopatie cronică bilaterală și obezitate morbidă. În plus, nu se cunoaște dacă bărbatul fusese vaccinat împotriva rujeolei.

Acest caz tragic subliniază importanța consultului medical la timp și a urmării recomandărilor medicilor, precum și a vaccinării ca metodă principală de prevenire a bolilor contagioase. Autoritățile continuă să sublinieze necesitatea imunizării, în special în contextul în care numărul cazurilor de rujeolă a crescut alarmant în ultima perioadă în România.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;