Vlad Voiculescu răspunde acuzațiilor DNA: "Dacă dosarul ar fi public, adevărul ar fi clar"

Vlad Voiculescu răspunde acuzațiilor DNA: "Dacă dosarul ar fi public, adevărul ar fi clar"

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, se confruntă cu acuzații în cadrul unui dosar deschis de DNA legat de achizițiile de vaccinuri anti-COVID. În contextul în care compania Pfizer a dat în judecată Guvernul României pentru nefinalizarea achiziției a 28 de milioane de doze de vaccin, Voiculescu insistă că adevărul ar fi evident dacă dosarul ar fi accesibil publicului.

Voiculescu susține că deciziile privind achizițiile au fost luate fără implicarea Ministerului Sănătății, subliniind că fostul premier Florin Cîţu și Valeriu Gheorghiţă, fostul președinte al CNCAV, sunt cei care ar trebui interogați în legătură cu gestionarea vaccinurilor. El afirmă că în perioada când a fost ministru, Ministerul Sănătății „a fost complet scos în schemă” și că a aflat despre contractele încheiate abia ulterior.

Vlad Voiculescu a menționat că, în ultima perioadă, nu a avut interacțiuni cu procurorii, dar a avut acces la dosar și intenționează să trimită un memoriu procurorului pentru a clarifica faptul că nu a fost implicat în procesul de vaccinare. El sugerează că responsabilitățile în acest caz ar trebui să se îndrepte și către președintele Klaus Iohannis, care ar fi avut un cuvânt de spus în campania de vaccinare.

DNA a anunțat că Voiculescu este urmărit penal pentru abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu, însă fostul ministru insistă că, dacă dosarul său ar fi public, ar fi clar că nu are nicio vină. Acest caz a stârnit o serie de întrebări privind transparența și responsabilitatea în procesul de achiziție și distribuție a vaccinurilor în România, într-un moment critic al pandemiei COVID-19.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;