Principele Regent Nicolae, al doilea fiu al Regelui Ferdinand, se va reînhuma la Curtea de Argeș

Principele Regent Nicolae, al doilea fiu al Regelui Ferdinand, se va reînhuma la Curtea de Argeș

Într-un gest de adânc respect pentru istoria și tradițiile monarhice ale României, Familia Regală a anunțat că Principele Regent Nicolae, unchiul Regelui Mihai I, se va reînhuma la Curtea de Argeș. Evenimentul, care va avea loc vineri, 29 martie 2024, va reuni membri ai familiei regale și cetățeni ai națiunii pentru a-l omagia pe cel care a servit ca Regent al României între anii 1927 și 1930.

Născut la Sinaia pe 3 august 1903, Principele Nicolae a fost un personaj marcant în istoria României, fiind parte din Consiliul de Regență care a condus țara în perioada minoratului Regelui Mihai I. După un conflict cu fratele său, Regele Carol al II-lea, Nicolae a fost exilat și i s-au revocat titlurile și drepturile dinastice, trăind restul vieții sale departe de țara natală.

Decizia Majestății Sale Margareta de a repatria osemintele Principelui Nicolae subliniază dorința de a aduce onoruri cuvenite membrilor familiei regale și de a repara nedreptățile trecutului. Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș va găzdui ceremonia solemnă de reînhumare, oficiată de Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului, cu binecuvântarea Preafericitului Patriarh Daniel.

Principele Nicolae va odihni alături de soția sa Ioana și fratele său mai mare, Regele Carol al II-lea, reîntregind astfel legăturile istorice și afective ale familiei regale a României.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;