Tulcea sub tensiune: Mesaje RO-Alert după atacurile din Ucraina

Tulcea sub tensiune: Mesaje RO-Alert după atacurile din Ucraina

Locuitorii din județul Tulcea au fost treziți din nou de alerte RO-Alert în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe fondul intensificării conflictului din Ucraina. Mesajele de alertă au fost emise ca urmare a unor noi atacuri cu rachete și drone lansate de Rusia în apropierea graniței cu România, având ca ținte opt regiuni din Ucraina, inclusiv infrastructura portuară de la Dunăre.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Tulcea a informat că mesajele RO-Alert au scopul de a instrui populația cu privire la modul de comportare în astfel de situații de criză, recomandând păstrarea calmului și adoptarea măsurilor de autoprotecție. În ciuda tensiunilor, nu au fost raportate căderi de obiecte în zone locuite sau apeluri la 112 care să semnaleze incidente.

În contextul acestor evenimente, Forțele Aeriene Turce au mobilizat aeronave F-16 pentru a patrula spațiul aerian, fără a raporta însă pătrunderi neautorizate. Aceste măsuri de precauție vin ca răspuns la escaladarea conflictului din Ucraina, care a determinat autoritățile române să fie în alertă și să emită mesaje RO-Alert pentru informarea și protecția cetățenilor.

Este esențial ca populația să urmărească cu atenție instrucțiunile autorităților și să rămână informată prin canale oficiale și de știri verificate pentru a evita panicarea și dezinformarea.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;