Papa Francisc Renunță la Predica Tradițională în Duminica Floriilor

Papa Francisc Renunță la Predica Tradițională în Duminica Floriilor

Într-un gest neașteptat, Papa Francisc a ales să nu citească predica pregătită pentru slujba Duminicii Floriilor, luând prin surprindere zecile de mii de credincioși adunați în Piața Sfântul Petru. Aceasta este o decizie neobișnuită pentru un eveniment de o asemenea importanță în calendarul catolic, marcând începutul Săptămânii Sfinte.

Suveranul Pontif, în vârstă de 87 de ani, se confruntă de câteva săptămâni cu probleme de sănătate, inclusiv episoade de bronșită și gripă, fapt care l-a determinat să-și delegheze asistenții să-i citească discursurile în locul său. Totuși, în această duminică, textul nu a fost rostit deloc, nici de către Papa și nici de către asistenții săi.

În ciuda acestui fapt, Papa Francisc, îmbrăcat în veșminte roșii simbolice pentru această zi, a continuat să prezideze restul ceremoniei, citind părți din Liturghie și rostind tradiționala rugăciune și binecuvântare Angelus după Sfânta Liturghie. De asemenea, a fost prezentat și mesajul săptămânal Angelus.

Cardinalii, preoții și episcopii prezenți, alături de credincioși, au adus frunze de palmier și ramuri de măslin, simboluri care comemorează intrarea lui Iisus în Ierusalim, eveniment premergător trădării și răstignirii Sale.

Din cauza unei afecțiuni la genunchi care persistă de peste un an, Papa Francisc a oficiat slujbele stând lângă altar, cu un cardinal acționând ca celebrant principal.

Vaticanul nu a oferit o explicație oficială pentru omisiunea predicii, iar în timpul transmisiunii televizate, camerele au captat mulțimea în locul unui prim-plan cu Papa. Această decizie a stârnit întrebări și speculații în rândul credincioșilor și al observatorilor.

Paștele catolic este sărbătorit anul acesta pe data de 31 martie, în timp ce Paștele ortodox va fi celebrat pe 5 mai, reunind credincioșii în jurul celor mai importante evenimente ale creștinătății.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;