Papa Francisc și-a Anulat Participarea la Drumul Crucii din Vinerea Mare din Cauza Problemelor de Sănătate

Papa Francisc și-a Anulat Participarea la Drumul Crucii din Vinerea Mare din Cauza Problemelor de Sănătate

Într-un gest neașteptat care a surprins pe mulți, Papa Francisc a decis să nu participe la tradiționala procesiune a Drumului Crucii care are loc în Vinerea Mare la Colosseumul din Roma. Vaticanul a comunicat că Suveranul Pontif a luat această decizie pentru a-și proteja sănătatea, întrucât starea sa fizică continuă să ridice îngrijorări.

Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani, se confruntă cu mai multe probleme de sănătate în ultima perioadă, inclusiv probleme la genunchi, șold și colon. În iunie anul trecut, a suferit o intervenție chirurgicală la abdomen și a fost nevoit să-și anuleze participarea la conferința COP28 din Dubai în decembrie din cauza unei bronșite. În ultimele zile, Papa a trebuit să delegheze citirea mai multor discursuri, semn că starea sa de sănătate necesită atenție și odihnă.

În ciuda absenței sale fizice, Papa Francisc a urmărit ceremonia de la Reședința Santa Marta, transmitând astfel un mesaj de solidaritate și apropiere spirituală față de credincioșii adunați la Colosseum. Mii de pelerini din diverse țări, cu lumânări în mâini, au asistat la acest moment solemn al Săptămânii Patimilor, care precede sărbătoarea Paștelui.

Deși nu a putut fi prezent corporeal, Papa Francisc a prezidat slujba de Vinerea Mare în Bazilica Sfântul Petru și se pregătește să conducă liturghia de Paște în Piața Sfântul Petru, urmată de tradiționala binecuvântare "Urbi et Orbi", în care se așteaptă să abordeze temele conflictelor internaționale.

Decizia Papei de a-și anula participarea la unul dintre cele mai importante evenimente ale calendarului creștin subliniază seriozitatea problemelor sale de sănătate și nevoia de prudență în gestionarea angajamentelor sale.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;