Papa Francisc subliniază importanța supravegherii inteligenței artificiale la summitul G7

Papa Francisc subliniază importanța supravegherii inteligenței artificiale la summitul G7

Papa Francisc a marcat o premieră în istoria Bisericii Catolice prin participarea sa la summitul G7 din Italia, unde a fost întâmpinat de către liderii mondiali și a susținut un discurs despre inteligența artificială. Suveranul pontif a fost primit la complexul Borgo Egnazia din provincia Puglia de către premierul italian, Giorgia Meloni, și a avut în program discuții bilaterale cu lideri precum președinții Franței, Statelor Unite, Turciei, Braziliei, Ucrainei și prim-miniștrii Canadei și Indiei.

În discursul său, Papa Francisc a avertizat despre riscurile pe care le presupune inteligența artificială, accentuând că oamenii nu trebuie să piardă controlul asupra tehnologiei și să permită ca algoritmii să decidă destinul umanității. A recunoscut potențialul pozitiv al AI, dar a menționat că acesta poate duce și la inegalități între națiuni și clase sociale. Suveranul pontif a făcut apel la o utilizare responsabilă a inteligenței artificiale și a subliniat rolul politicilor în crearea condițiilor pentru o astfel de utilizare.

Summitul G7 din acest an, găzduit de Italia, și-a extins discuțiile prin invitația adresată liderilor din alte 10 națiuni, inclusiv India, Turcia și Kenya, în cadrul eforturilor de a aborda probleme globale complexe.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;