Incident aviatic: Avion cu participanți la congresul Opoziției din Republica Moldova deviat spre București

Incident aviatic: Avion cu participanți la congresul Opoziției din Republica Moldova deviat spre București

Un avion aparținând companiei aeriene moldovenești Flyone, care transporta participanți la un congres al opoziției din Republica Moldova, a fost deviat spre Aeroportul Henri Coandă din București după ce autoritățile moldovene nu i-au permis aterizarea la Chișinău. Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) din Republica Moldova a invocat nerespectarea regulamentului de notificare în prealabil a modificărilor de orar de către operatorul aerian, conform căruia trebuie să fie anunțate cu trei zile înainte.

Avionul, care a decolat inițial din Armenia, a aterizat la București în dimineața zilei de vineri. Ulterior, pe Aeroportul Henri Coandă s-a primit o amenințare cu bombă la bordul aeronavei, determinând evacuarea pasagerilor și o intervenție a echipelor speciale. După verificări, s-a stabilit că amenințarea cu bombă era falsă, iar pasagerii s-au reîmbarcat și avionul a decolat înapoi spre Erevan.

Incidentul a survenit în contextul unui climat politic tensionat în Republica Moldova, în preajma alegerilor prezidențiale programate pentru 20 octombrie. Situația este marcată de acuzații de interferență din partea Rusiei în politica internă a țării și de confiscarea de fonduri suspectate a fi destinate finanțării ilegale a activităților politice ale opoziției pro-ruse. Opozanții actualei președinte Maia Sandu denunță represiuni din partea autorităților menite să împiedice competiția electorală echitabilă.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;