Papa Francisc Laudează Rolul Comediei în Unirea Oamenilor la Conclavul de la Vatican

Papa Francisc Laudează Rolul Comediei în Unirea Oamenilor la Conclavul de la Vatican

Într-o întâlnire inedită la Vatican, Papa Francisc a lăudat puterea umorului în a uni oamenii și a răspândi pacea, în cadrul unei adunări cu peste 100 de comedieni din 15 țări, inclusiv vedete precum Whoopi Goldberg, Julia Louis-Dreyfus, Chris Rock, Stephen Colbert, Conan O’Brien și Jimmy Fallon. Suveranul Pontif a subliniat importanța râsului în depășirea barierelor sociale și în crearea conexiunilor între oameni, chiar și în vremuri tulburi.

Papa Francisc a menționat că se roagă de 40 de ani pentru un bun simț al umorului și a încurajat audiența să depășească dificultățile prin râs, fără să ofenseze sentimentele religioase. De asemenea, a evidențiat rolul social pozitiv al actorilor de comedie, afirmând că „râsul este contagios” și că umorul poate contribui la o lume mai înțelegătoare.

Această întâlnire face parte dintr-o serie de inițiative ale Papei Francisc de a se implica în cultura contemporană și vine în contextul participării sale la summitul G7 din sudul Italiei, unde va adresa subiectul inteligenței artificiale. Liderul Bisericii Catolice va avea întâlniri bilaterale cu lideri mondiali precum președintele american Joe Biden, președintele francez Emmanuel Macron și președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;