Papa Francisc condamnă industria armamentului și face apel la pace globală

Papa Francisc condamnă industria armamentului și face apel la pace globală

Papa Francisc a exprimat recent o poziție fermă împotriva industriei armamentului, numindu-l un sector în care "este groaznic să câștigi bani din moarte". Într-un mesaj puternic transmis în cadrul audienței generale săptămânale de la Vatican, Suveranul Pontif a subliniat că investițiile în fabricile de armament sunt printre cele mai profitabile în ziua de azi, o realitate pe care o consideră profund regretabilă.

Punctând problemele actuale ale lumii, cum ar fi războiul din Ucraina, conflictul israeliano-palestinian și persecuția minorității musulmane Rohingya în Myanmar, Papa Francisc a reiterat necesitatea unei mișcări globale pentru pace. Accentul pus pe aceste conflicte vine în contextul în care cheltuielile militare la nivel mondial au atins un nivel record de 2,44 trilioane de dolari anul trecut, potrivit unui studiu realizat de Institutul Internațional pentru Cercetări de Pace din Stockholm, marcând o creștere de 6,8% față de 2022.

Cu Statele Unite în fruntea cheltuielilor militare, reprezentând 37% din totalul global, Papa Francisc a evidențiat războiul din Ucraina ca fiind unul dintre principalii factori care au contribuit la această creștere. Mesajul său vine ca un strigăt pentru responsabilitate și umanitate, îndemnând la oprirea acestui ciclu de violență alimentat de comerțul cu armament.

Pentru mai multe informații și actualizări, urmăriți-ne pe Google News.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;