Papa Francisc Întrerupe Discursul la Vatican din Cauza Bronșitei Ușoare

Papa Francisc Întrerupe Discursul la Vatican din Cauza Bronșitei Ușoare

Papa Francisc, liderul Bisericii Catolice, a fost nevoit să întrerupă un discurs important la Vatican vineri, din cauza unei "bronșite ușoare". Acest incident vine după ce Papa, în vârstă de 87 de ani, a suferit o infecție pulmonară acută în noiembrie, fapt ce a avut ca rezultat anularea participării sale la summitul COP28 privind clima din Dubai.

În timpul întâlnirii cu grupul de experți francezi în comunicare religioasă, în cadrul simpozionului "Université des Communicants en Église", organizat de Conferința Episcopală Franceză, Suveranul Pontif a simțit nevoia să-și întrerupă discursul. "Aș vrea să citesc tot discursul, dar există o problemă, am o bronșită", a declarat Papa Francisc cu vocea răgușită.

În ciuda dificultăților de sănătate, Papa a reușit să susțină alte alocuțiuni în aceeași zi, întâlnindu-se cu tineri profesioniști și cu reprezentanți ai comitetului de promovare a relațiilor interconfesionale. Totuși, pentru un angajament ulterior, discursul său nu a fost rostit, ci înmânat în formă scrisă membrilor unui organism științific catolic, conform informațiilor furnizate de Vatican.

Această situație subliniază vulnerabilitatea la probleme de sănătate a Papei Francisc, care continuă să își îndeplinească îndatoririle cu devotament, chiar și în fața adversităților. Comunitatea catolică și cea internațională își exprimă preocuparea și suportul pentru recuperarea rapidă a liderului lor spiritual.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;