Poșta Română Suspendă Distribuirea Materialelor Politice Prin Serviciul Postmesager în Contextul Acuzațiilor PSD

Poșta Română Suspendă Distribuirea Materialelor Politice Prin Serviciul Postmesager în Contextul Acuzațiilor PSD

Poșta Română a decis să suspende temporar serviciul Postmesager pentru materiale cu caracter politic, în urma unui scandal izbucnit după acuzațiile aduse de PSD. Social-democrații au reclamat că pliante ale PNL au fost distribuite împreună cu taloanele de pensii ale pensionarilor din județul Timiș, ceea ce a condus la un val de critici cu privire la utilizarea resurselor de stat în scopuri politice.

„În baza prevederilor legale, Compania Naţională Poşta Română suspendă, începând cu data de 12 ianuarie 2024, serviciul Postmesager pentru materiale cu caracter politic”, a comunicat compania. Această măsură vine ca răspuns la preocupările exprimate de PSD cu privire la legalitatea și etica distribuirii materialelor politice împreună cu documente oficiale ale statului.

Acuzațiile au fost inițial aduse de Alfred Simonis, președintele PSD Timiș, care a acuzat liderul PNL Timiș, Alin Nica, de abuz în serviciu și de utilizarea Poștei Române și a angajaților săi în scopuri de campanie electorală. În urma acestor acuzații, PSD a cerut explicații atât de la Poșta Română, cât și de la Casa Națională de Pensii Publice, subliniind că acordarea unor foloase necuvenite unui partid politic este sancționată de lege.

Poșta Română, cu o tradiție de 162 de ani, a subliniat prin comunicatul său că nu dorește să fie asociată cu niciun partid politic și că susține valorile democratice. Serviciul Postmesager este utilizat de obicei pentru trimiteri de mesaje publicitare, inclusiv materiale de marketing politic sau publicitate electorală.

Măsura luată de Poșta Română este un pas important în asigurarea integrității și neutralității instituțiilor statului, în special în perioadele electorale, și subliniază nevoia de transparență și responsabilitate în acțiunile politice.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;