România, pe cale să devină un jucător important în industria dronelor și digitalizarea serviciilor publice
România se pregătește să facă pași importanți în tehnologie și inovație, cu planuri ambițioase de a dezvolta un program național pentru drone și de a digitaliza serviciile publice. Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a dezvăluit în cadrul Interviurilor Digi24.ro că țara noastră va avea un consorțiu național pentru dezvoltarea și producția de drone, care ar putea fi exportate în viitor. În plus, ministrul a evidențiat că sistemul cardului de sănătate va fi modernizat, iar actele de stare civilă, digitalizate.
Unul dintre proiectele majore este crearea unui program național pentru drone, care va implica un consorțiu format din mai multe entități și va avea ca scop evaluarea nivelului de cercetare și dezvoltare a producției. Ministrul a subliniat că România are tineri talentați în domeniu și drone cu autonomie de până la 6 ore, ceea ce sugerează un potențial considerabil pentru piața internă și pentru export.
Citește și:
România Se Poziționează ca un Jucător Cheie în Industria de Apărare Globală
Elefant.ro Anunță Insolvența și Planuri de Reorganizare
România și Viitorul Zonei Schengen: Declarațiile Ministrului Afacerilor Interne Cătălin Predoiu
Pe lângă industria dronelor, ministrul a accentuat nevoia de modernizare a sistemului cardului de sănătate, care va fi disponibil și în format electronic pentru a facilita accesul și a îmbunătăți trasabilitatea serviciilor medicale. Acesta a menționat că tehnologia actuală este învechită și că este necesară o actualizare pentru a răspunde nevoilor crescute ale beneficiarilor și noilor tehnologii.
În ceea ce privește serviciile poștale, ministrul a criticat durata de livrare a coletelor de către Poșta Română și a exprimat dorința de a transforma instituția într-o concurență reală pentru firmele de curierat, prin dezvoltarea de noi servicii și îmbunătățirea eficienței.
Un alt proiect menționat de ministrul Digitalizării este digitalizarea a 68 de milioane de acte de stare civilă ale românilor din 1921 până în prezent, un pas semnificativ spre accesibilitatea și gestionarea eficientă a datelor istorice ale cetățenilor.
Citește și:
Aceste inițiative sunt parte din eforturile de digitalizare a serviciilor publice din România, cu scopul de a simplifica procesele, a crește transparența și a oferi cetățenilor acces la informații și servicii de calitate oricând și oriunde.