Autorul unei crime vechi de trei decenii, prins în Germania, va fi extrădat în România

Autorul unei crime vechi de trei decenii, prins în Germania, va fi extrădat în România

După o vânătoare de 33 de ani, autoritățile române sunt pe cale să aducă înapoi în țară un bărbat din Sri Lanka, condamnat pentru o crimă comisă în anul 1991, la București. Prins în Germania, individul urmează să fie extrădat pentru a-și ispăși pedeapsa de 19 ani de închisoare.

Într-o zi geroasă de decembrie 1991, Bucureștiul a fost zguduit de descoperirea unui cadavru înfășurat într-un covor și aruncat în apele înghețate ale Lacului Morii. Autorul, un cetățean din Sri Lanka, a reușit să evadeze justiției, până când un mandat european de arestare a pus capăt libertății sale.

Colaborarea eficientă între Biroul Sirene România și omologul său german a dus la localizarea și arestarea bărbatului în orașul Moers. Acest caz demonstrează capacitatea și determinarea autorităților de a coopera la nivel internațional pentru a aduce în fața justiției pe cei care încearcă să scape de consecințele faptelor lor.

În data de 23 aprilie 2024, o escortă a Poliției Române va prelua bărbatul pentru a fi încarcerat și a-și începe pedeapsa. Astfel se încheie un capitol îndelungat și se face dreptate pentru victima ale cărei ultime clipe au fost petrecute într-un mod atât de tragic.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;